Foto: Erik Edlund© www.kstedt.se5 ALBUM
Fem av mina favorit-
album där i stort sett varenda låt är bra.


Supertramp -
Breakfast in America

Det finns inte en dålig låt på den här skivan, alla är inte tip top, men allt är bra. Väldigt karaktär-istiskt sound med klaviaturinledning på nästan alla spår, gitarrerna är över huvudtaget inte alls så framträdande, men det är inte en nackdel här. Sen har vi sången som ligger väldigt högt i registret och verkligen sätter sin prägel på låtarna. Sist måste nämnas munspelandet och övriga blåsinstrument på skivan, fan vad bra det är!!!


Mer om de andra albumen på de andra sidorna här på sajten.
Ja, det är ju inte alla låtar som man övat in som varit succé precis. Bra låtar enl mig men som tyvärr inte funkat och som jag mer eller mindre spolat. Exempelvis:

Power to all our friends - Cliff Richard. Ja, skratta du. Jag tycker den är bra. I original... Jag lyckades inte fånga varken essensen i låten eller publiken. Puuuh... Det var jobbigt.

Alcohol -
Barenaked Ladies.
Man får väl inse att bara för att de hade en världshit med One week så innebär det ju inte att alla gjorde som jag - köpte cdn och tyckte allt var GREAT! Nä, Alcohol är det nog bara jag som uppskattar hur rolig texten är och hur bra låten är. Tyvärr... Eller, ja, kanske inte.

All I wanna do -
Sheryl Crow.
Oah! Vad bra den är. Med steelguitar, bas, trummor, el- och akustisk gitarr, percussion och... Sheryl Crow. Bara Martin och en ack-gura, inte lika bra. Alls. :o(


Men trots allt...
Jag har ju ett gäng låtar som funkar oxå. Det beror naturligtvis på publik och typ av ställe man spelar på vad som går bra eller inte. Men det känner jag som proffs av. Ett gäng av låtarna jag brukar spela ser du här till höger.
 

   
Här kommer några videor både från mitt band Mango och från en mingelspelning med bara mig.


Ibland är det lättjobbat.
En gammal goding av rang...Spontant partytåg i Björnrike med skidskolan i spetsen, det är faaaantastiskt!


En låt av modernare snitt som kräver sin falsett...


Afterski i Björnrike och publiken räds icke att visa armsvettfläckarna i klassisk discodänga.Här är en verklig Kliff-hanger. Klassisk svensk countrylåt.Här kan du dessutom höra hela bandet Mango spela Lars Winnerbäcks "Jag får liksom ingen ordning" - klicka här!


Drag eller mys?
Exakt vad jag spelar för låtar anpassar jag efter situationen. Ska det vara ett tusan till afterski-ös eller ska det vara mingelmusik? Ja, det är exempel på två ändar av skalan, och jag anpassar volym, snack och låtval till vad det är för situation. Och låtar har jag i bagaget. Inte allt, men ganska mycket :o)


Copa de la vida!
Aaah... Mången konsert har vi inlett med denna latin-dänga. Skönt sväng, härlig allsång och naturligtvis visselpipa. Vad kan gå fel?


Brown eyed girl!
Van the mans allsångsepos av rang. Är det nån som inte gillar den här låten? Men för att göra den litet annorlunda så har vi valt att ge den en reggaerytm. Det funkar fina fanken!

Think!
Aretha Franklins klassiker från 1968 står sig än idag och vi gör vårt bästa för att tolka souldrottningens original. Vi är så klart inte ens i närheten av förlagan, men vi får igång publiken. Rejält!

YMCA!
Village People visste vad de gjorde. Och de skrev bra discodängor också. Partyrefräng de luxe som tillsammans med titelsemaforandet bildar en fantastisk stund på dansgolvet.

Copacabana!
En otroligt tragisk kärlekshistoria som är tonsatt av ingen mindre än Barry Manilow. Oemotståndlig för alla som gillar att det svänger i lokalen.
OBS! Lyss speciellt på partiet som kommer 2 minuter och 16 sekunder in i videon, då latin övergår till discotakt, helt i enlighet med texten.


Black or white
Varför inte parta loss till Michael Jacksons härliga dänga? Lyssna speciellt till Erik sköna trumrullningar i breaket innan rap-partiet :o)


Videos från replokalen
Här är vi i replokalen testandes Sunday Morning (No Doudt). Vi fick allt köra igenom några gånger till men sedan dess spelar vi den gärna!

Fortfarande i replokalen och nu är det Miss Blue (Vincent) som körs igenom.

Den övervägande majoriteten av vår låtlista består av utrikiska alster, men ibland råder vi bot på det. Som här då vi övar och filar på Ingenting (Kent).Videos från Skidskytte VM 2008
Jag jobbade som publikvärmare och fick vara med om att dra igång totalt 110.000 personer under VM, heeeelt otroligt. Här är några små glimtar från min arbetsplats.
Lyssna på våra fantastiska, och väldigt hesa, speaker Kjell-Erik Kristiansen då Norge tar guld och silver. Och kolla publiken!

Och det här är OTROOOLIGT! Lindkvistarna kör sin klassiska Viggen och jag koordinerar med publiken på "HEJ!" Fullt på läktarna! WOW!

Lyssna på massorna! I slutet av videon går Helena Jonsson i mål. Som femma! Och publiken jublar som att det vore VM-guld :o)

 

     Likt Tony Iommi har Ola här någon slags fingertut för att skydda fingertopp. Det funkade.
Foto: Erik Edlund
Några intressanta meddelanden innan man ska gå på scenen?


Så här fina var Mango julen 2008. Tomtar..? Präsis.
Erik beundrar den då precis nytryckta Black Mango-tröjan som Martin så utflippat stoltserar i.


Visst vill du veta litet mer om oss va? Klicka på loggan!
Ola och Manne i skön harmoni.
Edan tar igen sig efter soundcheck. Grod-prinsessan på magen ser rätt nöjd ut. Har hon blivit upphånglad tro?

Mer MANGO! - Klicka här!