Foto: Erik Edlund© www.kstedt.se5 ALBUM
Fem favoritalbum där i stort sett varenda låt är bra.

Blues Traveler -
Four

Det var då bandet live framförde "Freedom" i hos Letterman som jag hörde dem första gången. Vilken smocka! Bra rockriff, underbar sång och sen det fantastiska munspels-solandet, WOW!
Köpte skivan direkt efter och upptäckte en drös med bra låtar varav jag har snott två till min egen repertoar ("Run around" och "the mountains win again").
Skulle dock vilja puffa för "Price to pay" som är en lite uddan, men otroligt skön rockdänga. Introt... Lyss och njut.


Mer om de andra albumen på de andra sidorna här på sajten.Hey mr DJ, put a record on!
Hur kommer det sig att man spelar de låtar man spelar? Tja, det kan ju vara en massa orsaker. Jag tänkte dock nämna några låtar som jag spelar och om du klickar på respektive låt får du reda på en liten anekdot om den.En kväll i juni -
Lasse Berghagen


Beautiful world -
Colin Hay


Talkin' bout a revolution -
Tracy Chapman


Mer anekdoter på de andra sidorna.
Hmmm... Är det rätt att dricka öl ut ur sidan???

Det finns ett gäng bilder utan bira i mitt Album.
 


   
Trubadur, DJ, band, konferencier och kombinationerTrubadur

Jag har spelat och sjungit professionellt
sedan 1992, både i Sverige och utomlands.
Det viktiga för mig är känslan för låtval och hur de ska framföras beroende på vad typ av tillställning som jag spelar på. Vare sig vi tillsammans sjunger och slår klackarna i taket, eller att jag spelar litet lugnt och gött då ni sitter och myser vid borden.


Om du är nyfiken på hur jag låter kan du gå till MEDIA. Där finns både videor och ljudfiler.Partybandet MANGO!

Att spela i band är nog det roligaste jag kan tänka mig. Jag har förmånen att känna en bunt med fantastiska musiker som dessutom är coola personer. Det band som jag spelar mest med är MANGO! och det finns presenterat här i högerspalten. Kolla in det. Vi är bra, och vi har kul! :o)Konferencier


Som konferencier ser jag till att ett
evenemang flyter och att de som ska hålla föredrag, ta mot pris eller uppträda är de som hamnar i centrum. Jag är länken mellan den som står på scenen och publiken. Man ska märkas men inte synas. Om man inte ska elda publiken förstås, DÅ ska man synas och höras. Rejält :o)DJ

Att jag kom att syssla som DJ bottnar nog
i mitt musikintresse. Jag älskar musik och
det är kul att få spela musik som jag inte spelar i i band eller som trubadur.

Jag ser en DJ som en underhållare och inte bara en musikmaskin. Jag har kul då jag spelar och det tror jag smittar av sig. Och som DJ får man ju spela allt från Mats Rådberg till Armand van Helden, beroende på publik och stämning.
VM i skidskytte 2008

110.000!!!
Så många var och kollade på Skidskytte VM uppe på stadion i Östersund under de sju dagar som det var tävlingar. Otroligt!
Och m.a.o. så har jag värmt upp hundratiotusen pers inför tävlingarna. Vad säger man? Fantastiskt! KUL! TACK! Det är väl det jag kommer på just nu. Vilken upplevelse. Det här gör vi om :o)

Video
Lyssna på våra fantastiska, och väldigt hesa, speaker Kjell-Erik Kristiansen då Norge tar guld och silver. Och kolla publiken!

Video
Och det här är OTROOOLIGT! Lindkvistarna kör sin klassiska Viggen och jag koordinerar med publiken på "HEJ!" Fullt på läktarna! WOW!

Video
Lyssna på massorna! I slutet av videon går Helena Jonsson i mål. Som femma! Och publiken jublar som att det vore VM-guld :o)

Mer bilder från VM - klicka här!


Världscupen i skidskytte 2008

Världscuppremiär i skidskytte 2008, och här har vi det bra, jag och Danspatrullen. Här är vi på genrep inför morgondagen. Dans, snack och kameravinklar testades och det gick fina fanken. Nu kör vi!


Ja, det är kärvänligt värre på stadion. Jag slätar av Birger för att få igång stämningen lite extra.

Mer bilder från WC 2008 - klicka!


Jag har bland annat följande i bagaget:
Världscupen i skidskytte 2008, VM i Skidskytte 2008, Världscupen i skidskytte 2006 (publikvärmare), Beijer byggmaterial Bygg- och säljmässa 2006, Hockeygalan 2006, Musik Direkt 2005, WC skidskytte 2004 (pubilkspeaker), Guldgalan, Spektakelgalan, olika företagsjobb på O'Learys och Källarn i Östersund. Dessutom bakgrund inom radio (P4, Radio City, Radio Rix, Fjällradion) och som reseledare (5 år).
Kombinationer
Genom att kombinera de olika grenarna löser du underhållningen för hela festen.

Exempel 1
Efter middagen då dina gäster fått sitt kaffe kör jag igång med allsång och hallaballo med min gitarr. Tillsammans jobbar vi upp ångan och får igång strupar och ben efter att ha suttit och ätit gott. Sen kan det vara läge för en kort paus. Folk kan gå på toa, röka eller bara sträcka på sig. Samtidigt röjs borden bort och då alla är redo fortsätter festen med skivor. Det fina här är att nu kan vi blanda musikstilar friskt om tusan beroende på vad publiken vill ha. Litet styrdans för de som vill hålla i varann, soul och disco för alla som vill ta ut rörelserna litet mer, och kanske några modernare låtar för det yngre gardet.

Exempel 2
Med vårt partyband MANGO! lägger vi upp kvällen litet annorlunda än i exempel 1. Nu kör vi igång med skivor och precis som ovan får publiken styra vad som hamnar på skivtallrikarna. Poängen är att vi tillsammans jobbar upp ett skönt tempo tillsammans. När alla riktigt kommit igång kör MANGO! igång och ser till att vi tillsammans upplever kvällens klimax! Vi svänger loss och kommer nog försöka bjuda upp er till dans med oss. Efter bandets sista låt kör vi vidare med skivorna så att festen får landa gött.

Annat som kan erbjudas är pianomusik till fördrinken, hjälp med att styra festen (typ toastmaster), hyra in litet roligt discoljus för att ytterligare öka effekten av en kanontillställning, koppla in dator/video/karaoke i min anläggning för att alla ska höra bättre.

Ring eller maila för förslag vad som passar din fest och budget.

 

     Här slutade replokals-soffan sina dagar, på en scen på Storsjöyran.
Foto: Erik Edlund
Manne tar det luuugnt innan spelning.Ola soundcheckar inför gig på Plazas stora scen.
Visst vill du veta litet mer om oss va? Klicka på loggan!
Soundcheck. Och det skruvas och skruvas och skruvas...
Det är ju liksom lite mer än bara ett jobb typ. Man har ju kul va, eller?

Mer MANGO!!!